Tulin juuri Vapun kanssa kotiin nomeilemasta. Nyt pystyikin käyttämään oikein hyvin hyödyksi kevään sulamisvesien aikaansaamia lammikoita ja tulvivia ojia. Teimme Vapun kanssa markkeeraustreeniä ojan yli. Tämä osoittautui yllättävän vaikeaksi Vapulle. Se kyllä lähti hienosti noutoon ja hyppäsi suoraviivaisesti ja epäröimättä ojan yli, mutta hyppy hieman aina sekoitti sen markkeerausta. Eli tätä pitää treenailla kevään aikana lisää.

Treenien puolivälissä vein yhdessä koiran kanssa damin pitkälle pellon reunaan kivikon luokse ja kun olimme katselleet Vapun kanssa pitkän tovin toisten treenaamista (ja minä olin juorunnut Tarjan kanssa), laitoin Vapun linjatreeninä hakemaan tuon damin. Ja vaikka matka oli pitkä, niin hyvinhän Vappu muisti missä dami oli ja haki sen vauhdikkaasti. (Linjoja olemmekin treenanneet kevättalven aikana melko paljon ja ne ovat menneet hyvin. Olen treenannut jonkun verran linjaa myös sokkona ihan hyvällä menestyksellä.)

Viimeisenä harjoituksena siirryimme Vapun kanssa pellolle muodostuneen lammen luokse treenaamaan markkeerauksia. Ensimmäinen markkeeraus heitettiin keskelle lampea ja hiljalleen heitot menivät aina pidemmälle ja pidemmälle. Viimeinen heitto meni jo monta metriä vastarannan puolelle ja Vappu kahlasi/ui kuitenkin hienosti keskeltä lampea molempiin suuntin damin kanssa (vaikka kylmä vesi selvästi vähän inhotti sitä).