Tänään oli pakko tehdä laahausjälki, kun Ulpun kanssa ei ole sellaista oikein vielä treenailtu. Ja huomisissa taippareissahan on 120m kanijälki. Ainoa laahausjälki mitä Ulpulle on tehty, oli viime syksynä ja sekin oli vain n. 30m pitkä (ja sen jälkeen Ulpu ei ole kania nähnyt). Ulpu oli tuolloin 4-5kk ikäinen. Eli aika kylmiltään mennään sinne taippareihin. Tänään tein siis laahausjäljen variksella, kun meillä ei ole kania pakkasessa. Ja hyvin tuo pellolle tehty varisjälki ainakin meni.

Vilmalle tein samalla variksella muutaman haun (siis vain se yksi varis pellolla piilossa). Vilma haki täydellä vauhdilla ja hyvin. Nyt sen nenä toimi, sillä se sai usein hajun variksesta jo kaukaa ja suunnisti suoraan linnun luo. Suvikin treenautti omia koiriaan sillä meidän vaakulla.

Treenailun jälkeen lähdettiin koirien kanssa lenkkeilemään maalaismaiseman. Kävin näyttämässä Suville meidän tontin. Suurimman osan lenkistä kävelimme peltojen keskellä menevää tietä pitkin, mutta vähän poikkesimme metsänkin puolelle (siellä on vaan nyt taas niitä ärsyttäviä hirvikärpäsiä). Koirat saivat juosta vapaina. Ja Ulpu onnistui juoksemaan myös naapurin sähköpaimeneen. En tiedä tajusiko se että sähköisku tuli aidasta. Ei se ainakaan loppureissun aikana enää mennyt aitojen lähelle.