Vappu on oikea termiittien termitti... Jos sitä ei vahdi, se on aivan varmasti syömässä jotain mitä sen ei pitäisi syödä (tapettia, huonekaluja, kenkiä,... oikeastaan ihan mitä vain mihin pikkukoira saa hampaansa iskettyä). Edes keittiön aitaaminen häkin ja kompostiaidan avulla ei ole kokonaan estänyt pikku-termiitin tuhotöitä, aitaus on ollut vain vähän hidasteena. No, ainakin se on energinen ja toimelias pentu ;)

Vapun korvat ovat toimineet viime aikoina paremmin kuin kesä-heinäkuussa. Nyt se pinkoo iloisesti täyttä vauhtia luokse aina kun sitä kutsuu. Ja se on muutenkin todella kuuliainen ja kiltti pentu vaikka sitä itsenäisyyttä löytyy edelleen ihan samalla tavoin kuin alussakin.

Ihan hirmuisesti me ei olla luoksetulon lisäksi vielä harjoiteltu eri asioita. Luoksetulo toimii sekä pillillä että sanallisesti. Pilliä käytetään harvoin, ettei se vain koe inflaatiota. Vappu osaa myös istua käskystä ja odottaa mm. ruokaansa/syömälupaa istuen. Ja mm. autosta Vappu ei tule ulos ilman lupaa. Kynnet Vapulta saa leikata nätisti ilman rimpuiluja. Muuten suurin osa opetelluista asioista on vain sellaista "peruselämää" eli kuinka meidän perheessä asiat tehdään.

Damia, palloa ja siipeä ollaan harvakseltaan heitetty mm. kotona, pihassa, koulutuskentällä ja rannalla (myös vedessä mutta vain niin että koira on saanut noudettavan kahlaamalla). Palautus sujuu hienosti ja iloisesti mammalle syliin, myös siiven kanssa.

Tänään huomasin että Vapulta on lähtenyt 3 alaetuhammasta. Muita lähtemässä olevia/heiluvia en huomannut, eivätkä ikenetkään vielä näyttäneet siltä, että muita hampaita olisi ollut tulossa. Täytyy kuitenkin seurailla aina välillä sitä suutakin, että hampaat sitten pääsevät kasvamaan kauniisti suoraan.