Tänään oli vuorossa Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen toko-kisat. Meinasin jo perua koko osallistumisen, kun viikko on ollut kokonaisuudessaan niin kamala, että ajattelin kisojenkin jatkavan huonosti mennyttä viikkoa... Mutta onneksi osallistuimme :)

Keräsin Ulpulle ihan tarkoituksella kierroksia/motivaatiota ja jätin sen autoon kun otin Vilman ja Vapun ulos touhottamaan. Tämä vaikutti olevan ihan hyvä taktiikka, mitä varmaan täytyy käyttää myöhemminkin hyväksi. Lopulta autosta ulos päästyään se oli intoa täynnä (Ulpullahan on ollut tapana vähän laamailla koetilanteissa kun minä jännitän, joten sen takia tuo kierrosten nostattaminen: kierroksilla käyvä Ulpu ei ota panikoivasta emännästä paineita).

Kehään päästyämme Ulpu yhtäkkiä päätti, että kentän laidalla on mörkö mitä pitää haukkua (siellä oli ylhäisessä yksinäisyydessään lastenvaunut joiden ympärillä oli retkituoleja). Onneksi se kuitenkin unohti mörön heti kun käskin sen sivulle. Aloitimme liikkeiden suorittamisen paikkamakuusta (liikkenohjaaja meinasi unohtaa koko luoksepäästävyyden). Ennen kuin me ohjaajat olimme edes päässeet koirien luota rivistöön seisomaan, oli 4 koiraa jo ampaissut paikkamakuusta juoksuun, osa haukkuen. Yksi näistä juoksuun lähteneistä koirista oli Ulpun vieruskaveri. Ulpu nousi siinä samassa härdellissä seisomaan, mutta pysyi paikoillaan. Paikallamakuu uusittiin tämän joukkopaon takia, mutta minä tietenkin jo maalailin kauhuskenaarioita mieleeni siitä, että Ulpu ei enää pysy siellä makuulla, kun luultavasti vähän hämmentyi tuosta edellisestä aloituksesta. Onneksi olin väärässä!

Tässä meidän pisteemme:

luoksepäästävyys 10

paikalla makaaminen 10 (Hienoa Ulpu!!!)

seuraaminen kytkettynä 9 (Ei vielä aivan parasta Ulpua, mutta suuri edistys edelliseen kokeeseen verrattuna. Ja nyt istumiset nopeita.)

seuraaminen taluttimetta 9 (Samat kommentit kuin edellä)

maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10

luoksetulo 7 (Jouduin antamaan 2 tänne-käskyä, kun ensimmäisen kuultuaan koira vain nökötti paikoillaan... Ja lopun perusasento vähän vino.)

seisominen seuraamisen yhteydessä 8 (Mokailin itse... Unohdin mikä liike on menossa, annoin koiralle ensin paikka-käskyn ja palasin parin askeleen jälkeen hakemaan koiran mukaani. Voi elämä kun pitää itse jännittää niin että ei enää osaa toimia kunnolla...)

estehyppy 10

kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 178 pistettä, ALO1 tulos ja sijoituksemme oli 4.

Ja nyt sitten suuntaamme katseemme AVO-luokkaan. Eli alamme hioa AVOn liikkeitä kisakuntoon.