Kävelin tänään uskaliaasti koirien kanssa vanhempieni luo (olimme menossa sinne syömään). Uskaliaasti siksi, että olen ollut pahan flunssan kourissa jo pitkän aikaa ja to-pe olin sairaslomalla töistä. Sisällä istuminen alkaa vaan pikkuhiljaa kypsyttää, ja on pakko päästä ulos. Matka ei onneksi ollut kuin pari kilometriä. Lenkin aikana otin paljon luoksetuloja pillillä ja muutaman istumisen ja maahanmenon.

Kotonakin tuli tänään treenailtua muutamaan otteeseen Ulpun kanssa. Otin neljä noutoa damilla niin, että Ulpun piti istua paikallaan ja odottaa hae-käskyä. Se tuo damin aina kauniisti ja iloisena minulle, mutta en ole vielä harjoitellut luovututusta istuen. Täytyisi kai alkaa pikkuhiljaa ottaa sekin treeniohjelmaan. Tällä hetkellä Ulpu ryntää damin kanssa syliini ja hyppii onnessaan ympärilläni/sylissäni dami suussaan... Ei siis vielä kovin hallittu palautus, mutta iloinen sellainen ja dami tuodaan suoraan mammalle :)

Treenasin myös seisomista (maahan-seiso ja istu-seiso). Ulpu ei vielä oikein ymmärrä tuota seiso-käskyä, mutta tekee sen namin kanssa ohjailtuna. Treenin päätteeksi kaivoin vielä metallikapulankin kaapin pohjalta ja kokeilin jos Ulpu suostuisi ottamaan sen suuhun. Ja kauniisti pikkuneiti sitä kantoi. Ei mitään ongelmaa metalliesineen kanssa :)

Vilman juoksu alkoi toissapäivänä. Vihdoinkin, on se nimittäin taas sitä juoksua jo tehnytkin... Tämän pitäisi nyt olla viimeinen juoksu, sillä aikomuksena on leikkauttaa Vilma.