Illalla oli siis kilpailevien tokoryhmän vuoro. Ennen sitä ehdin treenata vähän Vilmankin kanssa. Pampulan kanssa otin muutaman lyhyen pätkän seuraamista. -> Ihan ok. Toisena asiana otin kaukoja. Kaukoissa olen huomannut tässä syksyn aikana "pienen" ongelman, johon täytyy alkaa kiinnittää huomiota ennen kuin voimme lähteä kisaamaan. Vilma tekee kaukot upeasti niin kauan, kun sillä on palkka odottamassa takana. Mutta jos palkkaa ei ole, se tulee melkeinpä jokaisessa asennonvaihdossa vähän minua kohti. Eli nyt olemme palanneet sen kanssa vähän takaisinpäin harjoituksissa ja seison aika lähellä koiraa antaessani käskyjä (n. 2 metrin päässä). Näin saan estettyä Vilman liikkumisen. Ja palkan heitän sille liikkeen jälkeen koiran taakse. Eli tästä nyt siis treenin aihetta loppusyksylle.

Ulpun ryhmätreenit menivät oikein kivasti. Ensimmäisenä asiana harjoittelimme luoksetulosta pysäytystä, jota olin tätä aikaisemmin kokeillut Ulpun kanssa vain kerran joitakin viikkoja sitten. Mutta koska Ulppis on niin fiksu tyttö, niin sehän osasi sen jo aika upeasti! Eli tämä täytyy nyt kai ottaa ihan oikeasti treenattavien asioiden listalle.

Toisena otimme paikallamakuun. Tässä tuli taas ilmi yksi ongelma, jonka olemassaolosta olen tiennyt aikaisemminkin. Ulpu meni tosi nätisti ekalla käskyllä maahan, mutta viereinen koira ei mennytkään. Ja kun sitä viereistä koiraa jouduttiin käskyttämään useaan kertaan, niin Ulpu paineistui siitä ja hyppäsi istumaan, minä annoin uuden maahan käskyn, mutta taas se hyppäsi istumaan kun viereistä koiraa komennettiin (vaikka viereiselle koiralle siis annettiin myös maahan-käskyä). Ulpu ei vain jostain syystä kestä yhtään sitä, että vieressä komennetaan toista koiraa ja paineistuminen saa aikaan sen pienessä päässä jonkinasteista hämmennystä ja sekoilua. No, lopulta se pysyi maassa ja poistuin kauemmaksi. Kokeilin uhkarohkeasti myös piiloon menemistä (en ole tähnyt sitä koskaan edes kotitreeneissä) -> Ulpu nousi istumaan. Kävin käskemässä sen takaisin maahan. Menin vielä uudestaan piiloon ja nyt se pysyi ihan nätisti makaamassa loppuajan. Paikallamakuuaikaa taisi tulla kokonaisuudessaan 4 min.

Loppuajan treenasimme noutoa, joka on alkanut mennä upeasti. Ei se nyt tietenkään ole koskaan mikään ongelmaliike ollutkaan, mutta Ulpu on vain hoksannut tuon tokonoudon loppuosan harjoittelematta :) Lopuksi tein noudon ihan kilpailuliikkeenäkin ja se meni oikein mallikelpoisesti. Ihana koira :)