Viikko sitten starttasi nomevalmennusryhmän kevätkausi. Viime sunnuntaina harjoittelimme WT-tyylisesti walking up-rivistössä ja jokainen koirakko pääsi vuorollaan suorittamaan ohjaustehtäviä tai markkeerausta. Tosi hyvä treeni, missä mitattiin kuuliaisuutta ja keskittymiskykyä. Vappu selvästi hieman paineistui tilanteesta, missä toisia koiria käveli niin lähellä ja muille sateli komentoja ja kieltoja. Paineistuminen näkyy Vapussa passivoitumisena ja vauhdin hidastumisena. Se on melko pehmeä ja ohjaajaherkkä, eikä halua tehdä mitään väärin. Toimintakyky sillä kuitenkin säilyy eli paineistumisesta huolimatta se tekee mitä on käsketty, ja ainakaan se ei siis kuumene yhteistreeneissä, eikä se ala piippailemaan. Ja eiköhän tuon passivoitumisenkin saa pois kun lisätreenin kautta tulee varmuutta (nimenomaa lisää kimppatreeniä).

Tänään oli toinen valmennuskerta. Treenasimme sivusuuntia, mitä en olekaan Vapun kanssa vielä harjoitellut. Parilla ekalla lähetyskerralla sain tehdä kohtalaisen suurieleisen lähetyksen ennenkuin koira lähti hakemaan sivusuunnasta damia. Neljännellä kerralla se meni jo kuin vanha tekijä :) Toisena asiana treenasimme eteenlähetyksiä niin, että dameja oli puolikaaressa 6 kpl. Treenin ajatuksena oli siis se että koira saadaan lähtemään juuri haluttuun suuntaan silloinkin kun damit ovat lähekkäin. Tämä sujui ihan kivasti Vapun kanssa. Lopuksi otimme pari noutoa variksella. Lintujen kanssa meillä on ongelmana pudottelu: Vappu siis usein pudottaa linnun minun jalkoihini ennen kuin ehdin ottaa linnun käteen. Damit se luovuttaa kauniisti sivulla istuen. Pitää kai alkaa ottaa lisää lintutreeniä.

Voittokin oli mukana treeneissä ja pääsi loppuajasta autosta ulos kävelemään treenikentälle. Se hyppelehti innoissaan ja olisi halunnut mennä katsomaan kaikkia ihmisiä. Vieraat koirat eivät sitä kiinnosta. Se suhtautuu niihinkin ihan ystävällisesti ja pelottomasti, mutta se on siis selvästi enemmän kiinnostunut ihmisistä. Yksi narttu ärähti Voitolle kun lähdimme takaisin autolle ja kävelimme tuon nartun takaa ja Voitto ei ollut moksiskaan koko ärähdyksestä. Vaikuttaa siis melkoisen kovalta pennulta (sama vaikutelma on tullut jo täällä kotonakin).