Tulin juuri hetki sitten Vapun kanssa nome-kimppatreeneistä. Oli oikein mukavaa. Aloitin treenit Vapun ensimmäisellä sokko-ohjauksella. Olen tehnyt sen kanssa vain motivoitua linjaa, mutta ajattelin kokeilla nyt kerran sokkonakin. Dami vietiin järven jäälle (risu merkkinä minulle, Vappu ei kyseistä merkkiä selvästi noteerannut mitenkään). Lähetin Vapun sellaisesta kohdasta mistä damille ei mennyt mitään tallattua polkua. Ensimmäisellä lähetyksellä vappu lähti vinoon ja otin sen takaisin. Tämän jälkeen korjasin lähetyspaikkaa pari metriä eteenpäin ja uusi lähetys menikin sitten hyvin.

Seuraana asiana otimme kolmen koirakon ryhmänä vuorolähetyksin hakuruutua. Veimme damit ruutuun kävellen ja asettelimme tarkasti (ei uskaltanut heitellä, kun lunta oli niin paljon että olisivat uponneet syvälle). Osa dameista oli aika vaikeissakin paikoissa. Vappu haki tosi hienosti ja istui tyynen rauhallisena sivulla odottamassa silloin kun kaksi muuta koiraa hakivat. Vappu teki tosi hyvää hakua sekä läheltä että kaukaa ja haki sen viimeisenkin metsässä olleen damin ihan vaivatta.

Lopuksi otin Vapulle 2-markkeerauksen. Ensimmäinen meni pieleen. Vappu markkerasi molemmat heitot hyvin, mutta meinasi lähteä dami suussaan hakemaan toista damia. Jouduin karjaisemaan sille aika kovaa ennen kuin se kääntyi. Karjaisun jälkeen Vappu ei sitten enää hakenut toista damia vaikka lähtikin sitä noutamaan -sen ottaminen oli ilmeisesti Vapun mielestä kielletty silloin kun karjaisin... Uusintana tämä 2-markkeeraus onnistui kuitenkin hyvin.