Tänään oli taas vuorossa tokokurssi. Sinne on aina yhtä mukava mennä Ulpukan kanssa :)
Tämänpäiväisissä treeneissä otimme tokohyppyä, liikkeestä maahanmenoa ja paikallamakuuta.

Tokohyppyä olimme kokeilleet vain kerran aikaisemmin. Treenasimme sitä pallon kanssa. Heitin itse ensin pallon esteen yli samalla kun sanoin hyppy-käskyn. Ja kun Ulpu tuntui tajuavan homman heti, aloimme tehdä niin, että Mari heitti pallon (etten minä joudu tekemään kädellä ylimääräisiä liikkeitä). Eli Ulpu aina ensin perusasentoon, sitten käsky hyppy ja Mari heitti samalla pallon esteen yli. Ulpu hoksasi jutun niin nopeasti, että se alkoi irrota esteelle jo pelkästä käskystä ilman palloa (toki Mari heitti sille pallon palkaksi kuitenkin samalla kun koira hyppäsi esteen yli). Ulpu on sitten fiksu likka!

Liikkeestä maahanmenokin sujui ihan mallikkaasti. Otimme ensin pari ihan perusmaahanmenoa ja sen jälkeen aloin peruuttaa ja aina pysähtyessäni annoin maahan-käskyn. Palkkasin koiraa pallolla (heitin palloa eteenpäin). Ja kun maahanmeno alkoi sujua pysähdyksen kanssa, tein saman niin, että käskyn antaessani jäin polkemaan paikalleni ja lopulta liikuin itse koko ajan taaksepäin (koira tietenkin meni makaamaan käskyn saatuaan). Tästä sitten jatketaan niin, että kävelen poikittain koiran vieressä ja pikkuhiljaa alan korjata omaa asentoani seuraamiseen.

Paikallamakuukin meni hyvin. Ulpu on tajunnut sen yhtäkkiä tässä parin viikon aikana ilman sen erityisempiä treenauksia. Kun on laiska ohjaaja niin koiran täytyy ymmärtää itse asioita ;)

Treenien jälkeen kävimme Suvin ja koirien kanssa melkein tunnin kävelyllä ja koirat kävivät uimassa. Tai no Rauha vain kahlaili, mutta Ulpukka sitten ui Rauhankin edestä...