Meillä alkoi tänään Vapun kanssa nomevalmennusryhmä. Aloitimme ekan kerran teorialla, mikä ehkä olikin ihan hyvä vaihtoehto, sillä ulkona oli -16 astetta pakkasta... Parin tunnin teorialätinöiden jälkeen lähdimme koirien kanssa ulos Pikkolan kentälle. Treenailimme nyt ekalla kerralla linjaa. Linja oli motivoitu ja teimme sitä pienissä ryhmissä, joten koirille tuli hieman odottelua ja muiden suoritusten katselua. Vappu ei ole muiden koirien suorituksista koskaan häiriytynyt, joten ei haittaa meitä. Tuon neidin ehdottomia plus-puolia on sen rauhallisuus odottelutilanteissa.

Vappu meni linjat tosi nätisti ja vauhdikkaasti, ja palautus oli yhtä vauhdikas kuin eteenmeno. Teimme linjaa pariin eri suuntaan niin että damit vietiin molempiin paikkoihin valmiiksi. Toisella kerralla en antanut Vapun nähdä että damit vietiin linjalle, sillä ne vietiin samaan paikkaan missä Vappu oli jo käynyt ja missä se oli nähnyt monen muun koiran käyvän. Lopuksi teimme vielä harjoituksen, missä koiralle heitettiin häiriödami linjan sivuun juuri ennen eteenlähetystä. Vappu meni eteenlähetyksen oikein mainiosti tästä häiriöstä huolimatta. Hieno koira :)

Treeni-intoa olisi ollut enemmänkin, mutta pakkasen takia oli pakko nöyrtyä ja lopettaa harjoitukset. Kentällä alkoivat palella sekä koirat että ohjaajat, joten kotisohva lämpimine viltteineen kutsui treenien päätyttyä.