Suvi ajeli tänään tänne meille maalle ja kävimme vähän treenailemassa koirien kanssa naapurin pellolla. Ensin otin treenivuoroon Vilman & Ulpun ja Suvi otti Sirkan. Teimme Sirkalle ja Vilmalle ykkösiä niin että aina heitimme niitä toistemme koirille. Vilman ykköset heitettiin ojan taakse. Pampula ei markkeerannut mitenkään erityisen hyvin (osan ihan nappiin, mutta osan se markkeerasi liian pitkälle), mutta eipä sillä nyt ole niin merkitystäkään tuon eläkeläisen kanssa. Kunhan sillä vaan oli hauskaa ja pääsi vähän touhuamaan. Minulla oli myös yksi varis mukana (sulatin "teini-ikäisiä" varten) ja koirat pääsivät vähän noutamaan myös sitä. Vilmalle tein vaakulla yhden noudon. Ja Ulpu pääsi touhuamaan vähän pidempäänkin sen vaakun kanssa. Ulpu kun ei ole erityisemmin rakastanut variksia (eikä lokkeja), mikä tekee tietenkin linnuilla treenaamisen aika hankalaksi, kun roskalintuja on helpoin saada treenilinnuiksi. Nyt Ulpukin kuitenkin otti vaakun suuhunsa moneen kertaan häntä heiluen. Eli jospa se vaikka alkaisikin vielä noutamaan kakkalintuja...?

Vapulle tein 3 noutoa variksella (3 ykkösmarkkeerausta, ensimmäisen heitin itse ja Suvi heitti 2 seuraavaa, niissä välimatka oli jo aika pitkä). Vappu otti variksen aina empimättä suuhunsa ja palautti täyttä laukkaa mammalle. Ja varista kannettiin ihan yhtä kauniisti kuin damiakin :) Hieno tyttö! Toisena treeniasiana jatkoin tapaninpäivänä aloitettua linjan opettamista.

Lopuksi haimme vielä kaikki koirat ulos (osa koirista odotteli aina meillä kotona lämpimässä sillä välin kun muita treenattiin, matka siihen naapurin pellolle oli niin lyhyt) ja kävimme pienellä lenkillä. Koirat saivat juosta loput energiansa pois vapaana keskenänsä leikkien.