Molemmat haukut pääsivät tänään hierottavaksi. Ulpu on ontunut tämän viikon takajalkaansa (!), joten ihan hyvä että pääsin näyttämään sitä tuon ontumisenkin takia fyssarille. Eläinlääkäriin on aika huomiseksi.

Ulpu oli ihan jumissa :( Sen selkä oli viimeksi jo ihan hyvä, mutta nyt oltiin menty takapakkia paljon. Tosin iso osa tästä selän jumiutumisesta on varmaan samaa perään kuin tuo ontuminenkin. Ulpu nimittäin liukastui pahasti ja on sen jälkeen ontunut. Se on ilmesesti liukastumisen seurauksena saanut selkänsä jumiin ja tietenkin tuo jalan ontuminen vain pahentaa jumiutumista.

Ulpu aristaa vasenta kinnerniveltään ja fyssarin mukaan se on venäyttänyt/reväyttänyt pakaransa samalta puolelta. Pakara oli niin turpean ja tulehtuneen tuntuinen että sitä ei nyt edes hierottu.

No, saa nähdä mitä huomenna selviää eläinlääkärissä. Mutta tuo koira on kyllä niin tapaturma-altis kuin vain olla voi... Sillä on ollut suolitukosta, kynsien repeämiä, yms. ja nyt nämä jalkajutut. Muuten ihan terve, mutta aina sattuu ja tapahtuu muuten.

Vapulta löytyi pari jumia: toinen lapojen välistä ja toinen keskeltä selkää. Keskellä selkää oleva oli hieman vanhempi jumiutuma ja lapojen takana oleva ihan tuore tapaus. Muuten fyssari kehui Vapun lihaskuntoa ja sanoi että lihakset ovat hyvät ja pehmeät. Hän sanoi että mitään välttämätöntä tarvetta uudelle hieronnalle ei ole vaan voin aina välillä hieroa Vappua selästä kotonakin. Ja fyssari suositteli että esim. metsästyskauden loputtua olisi hyvä ottaa tavaksi käyttää koira hierojalla. Oli ihan kiva kuulla että fyssarin mielestä Vappu on hyvässä lihaskunnossa, sillä omaatuntoa on aina välillä tänä talvena kolkuttanut kun Vappu ei ole Ulpun jalkavaivan ja kovien pakkasten takia päässyt erityisen pitkille lenkeille.