Jippii! Olimme Vappendaalin kanssa tapaninpäivän treeneissä pienellä noutajaporukalla. Muut koirat olivat aikuisia, mutta Vappu pärjäsi ihan kivasti siinä isojen poikien rinnalla :)

Otimme Vapun kanssa pientä alkeisharjoittelua linjassa: Dameja jätettiin pienelle alueelle reilut kymmenen ja sen jälkeen samaan kohtaan tehtiin Vapulle vielä helppo ykkösmarkkeeraus. Neiti haki ykkösen ja sen jälkeen aloin lähettää sitä muille samassa paikassa oleville dameille ja samalla kasvatin etäisyyttä pikkuhiljaa. Vappu haki mielettömällä innolla ja sillä oli hauskaa. Kaikkia dameja en tietenkään haetuttanut, vaan lopetimme muutamien jälkeen ja isot pojat saivat hakea loput.

Toisena asiana otimme kolmion muodossa ensin muistiharjoitusta ja sitten ykkösiä. Kolmion kärjissä oli aina koirakko ja muistit/ykköset tehtiin kolmion läpi kolmion vastakkaiselle sivulle. Vappu teki tämänkin tosi nätisti, eikä häiriintynyt toisista koirista.

Oikein hyvä treeni. Vapulle juuri sopivan tasoinen. Ja pikkuneidin into pysyi koko ajan samanlaisena :)

Treenien jälkeen päästimme koirat leikkimään. Autossa mukana olleet Vilma ja Ulpukin pääsivät riehumaan (niiden kanssa en siis treenannut) ja nyt nuo kaikki makoilevat oikein tyytyväisinä keittiössä kun ovat purkaneet energiansa ulkona. Mainitsemisen arvoinen asia on muuten se, että Vapusta ja kultsu-Jalosta taisi tulla hyvät ystävät. Niiden leikkityyli sopi yhteen oikein mainiosti. Ja Vilmakin intoutui välillä leikkimään, vaikka suurin osa sen ajasta kuluikin keppien etsimiseen ja tuhoamiseen (ja miehille ärisemiseen).