Käytiin tänään Sannan ja koirien (Vappu, Voitto ja Sera) kanssa jälkimetsässä. Teimme koirille n. 300m jäljet yhdellä kulmalla. Kulmaan laitoimme vähän herkkunameja odottelemaan. Kaatona oli hirven sorkka.

Vappu pääsi jäljelle ensimmäisenä. Se jäljesti tosi hyvin ja tasaisesti, suurimman osan ajasta maavainuisesti. Välillä se teki pieniä (5-10m) tarkistuslenkkejä jäljen sivuun, mutta muuten aika lailla jäljen päällä. Ennen kaatoa tuuli puhalsi selvästi hajua hieman sivuun ja loppumatkan menimme 20m jäljen sivuun, mutta kaato löytyi tarkan hajuaisitn avulla kuitenkin helposti.

Voitto jäljesti elämänsä ensimmäisen oikean jäljen. (Pikkupentuna sille tehtiin kerran n. 60m pituinen jälki ja se oli pienestä miehestä silloin vähän hämmentävä kokemus. Tuolloinkin päästiin kuitenkin hidasta ja epäröivää tahtia kaadolle ja silloin riemua riitti.) Voitto ymmärsi tänään heti mikä on homman nimi ja lähti reippaasti etenemään jäljellä. Myös Voitto käytti suurimman osan ajasta maavainua (hyvä!). Välillä piti hirmuisena pysähtyä ruopimaan maata niin että sammalet vaan pöllysivät ja sitten matka jatkui taas jälkeä pitkin. Pöhkö koira. Kulmasta menimme ohi n. 5 metrin päästä ja jäljen hajun loppuminen kummastutti. Ihan hieman autoin tässä kohtaa nuorta jäljestäjää kohti kulmaa ja meno jatkui taas hyvänä. Kaato pitikin sitten kantaa ylpeänä autolle asti :)