Kävin eilen treenailemassa pitkästä aikaa Suvin kanssa Kyötsyn palveluskoirakentällä.

Vilman kanssa treenasin AVO-liikkeitä. Muuten menivät ihan ok, mutta luoksarissa ja kakeissa valuu eteenpäin. Ja liikkeestä seisomisen taakse kävelyssä Vilma kääntyy katsomaan minua. Vilman seuraaminen on kuitenkin parantunut viime aikoinan ihan hirmuisen paljon :) Seuraaminen on tiivistä ja katsekontakti hyvä.

Ulpun ja Rauhan kanssa aloitimme paikallamakuulla. Kokeilin nyt palkata pallolla, jotta saisin Ulpun kierroksia vähän korkeammalle -> ei syntyisi sitä ahdistus-pelkoreaktiota. Tuo pallolla palkkaaminen tuntui olevan parempi tapa kuin namilla palkkaaminen. Sain pari onnistunutta lyhyttä paikallaoloa, joista palkkasin Ulpun taaksepäin tennispallolla.
Muuta en Ulpun kanssa treenannutkaan enää kunnolla. Otin tosi lyhyen pätkän seuraamista ja kaukot niin että olin itse metrin päässä. Ja noudon avustaen koiraa, kun se oli vähän kierroksilla ("avustettuna" sen takia ettei tulisi kapulan pureskelua kierroksilla käymisen takia). Muun ajan käytin kentällä vain Ulpun leikittämiseen. Heittelin sille palloa ja revin lelua sen kanssa.

Vapun kanssa treenasin pillillä istumista. Hienosti meni :) Aloin myös treenata jo vähän sivulle tulemista. Ja Vappu toi mammalle hienosti tennispallon, vaikka oltiin taas uudessa ympäristössä ja Rauha-koira oli siinä vieressä. Muun ajan Vappu sai tutkia kenttää. Kentällä tuli ensimmäistä kertaa selvästi vastaan Vapun "reviirin" raja. Palveluskoirakenttä on valtavan kokoinen nurmikenttä ja uusi paikka Vapulle. Vappu ei koskaan edennyt siellä tiettyä matkaa kauemmas minusta, ei yksistään eikä aikuisten koirien perässä (tosin meni se joka tapauksessa tosi pitkälle...).